Over ons

Mijzelf en Nessie

 

Ik ben Morwenna Denys en sinds enkele jaren woon ik, samen met mijn dieren, in het Beikeshoues in het pittoreske Heers (Belgisch Limburg).

In 2018 kwam onze eerste Engelse Springer Spaniël van het type showlijn, Nessie (I’m so mellow v.d. Jorishoeve) bij ons wonen. Nessie was niet onze eerste hond en groeide samen op met Boogie, een geadopteerde Franse Basset.

Vanaf haar eerste week bij mij was ik al volledig verkocht aan het ras. De snelheid waarmee ze nieuwe zaken oppikte, de aandacht voor mij als baasje en de vaak humoristische wijze van uitvoering zorgden ervoor dat zij mijn ideaalbeeld van een hond benaderde.

Voor mij moet een hond overal mee naartoe kunnen, zo gaat Nessie dan ook van jongs af aan mee op vakantie. Of dit nu op hotel is of met de tent, op café of restaurant, te voet, met de fiets of in de kano Nessie past zich zonder morren aan.  

In de week kan je ons ook vaak vinden op de boerderij van mijn partner, daar leeft ze samen met de andere honden maar ook met paarden, koeien, katten, eenden en kippen.

Nadat onze Basset door ouderdom kwam te overlijden kwam al snel de wens voor een tweede Springer, dit groeide uiteindelijk uit in de idee om met ons eigen meisje een nestje te fokken.

Na het (laten) uitvoeren van alle nodige gezondheidstesten en het registreren van onze kennelnaam was het begin 2023 dan eindelijk zo ver.

 

Kennel v.h. Beikeshoues was een feit.

 

 Nessie met op de achtergrond het Beikeshoues
Nessie met op de achtergrond het Beikeshoues